Blog


Frissítse RV-jét LED világítással

 

Frissítse RV-jét LED világítással

Ha sok csónakot csinálsz, akkor tudod, hogy az akkumulátor élettartama az egyik legfontosabb tervezendő dolog, különösen, ha van egy kis akkumulátorod. A nagy energiamegtakarítás egyik nagyszerű módja a meglévő izzók LED-es lámpává történő átalakítása. A LED-ek fénykibocsátó diódák, és a fényforrásoktól vagy fénycsövektől eltérő fényt biztosítanak. A járművezető legnagyobb előnye, hogy a LED-ek nagyon kevés energiát igényelnek, így nem kell annyira tudatában lenni, hogy kikapcsolja a lámpákat, amikor nincs szüksége rájuk.

led szalag

Mennyi energiát tud megtakarítani a LED használatával? Egy tipikus utazási pótkocsiban, mint pl. Egy 27 lábas szuper csúszda és néhány emeletes ágy, akár 20 vagy 12 wattos izzó is lehet. Ha egyszerre mindezek voltak, körülbelül 20 egyenáramú erősítőt kell rajzolnia. Néhány óra múlva az egyetlen, 12 voltos elemből álló csoportja majdnem halott lesz. Még akkor is, ha két akkumulátora van, akkor nem lenne sok ideje, hogy befejezze a kétnapos hétvégét az akkumulátor feltöltése nélkül.

Most, ha minden belső izzót ebben a kitalált pótkocsiban 24 LED-es izzóval helyettesítenénk, mindegyik 190 mA-es rajz, a teljes energiafogyasztás 3,8 erősítőre csökken, ami 5-ször kevesebb energiafogyasztás. Valószínűleg nem cserélne ki minden izzót egy 24 LED-es lámpával, de megteheti, és ha igen, akkor 5-ször kevesebb energiát használ, még akkor is, ha világít.

Számos különböző módja van ennek a LED-es világításnál: egyedi fények, mint például az éjszakai fények vagy az olvasólámpák, az összes vagy néhány belső világítás, belső és külső, tároló stb. Sokat fog függeni a hűtési tényezőtől és az elérni kívánt hűtéstől. Az egyes izzók cseréje egyszerűen megtörheti a malacka bankot, de néhány segíthet az akkumulátor energiájának megtakarításában.

Egy éjszakai világításhoz használható LED használata, mint például a fürdőszoba, valós életmentő lehet. Nos, ez nem mentheti meg az életedet, de ha 2 órára kell menned, nem lesz vakon a vak, és meg kell tudnod aludni. Egy fürdőszoba lámpára szerelt SPST-kapcsolóval csatlakoztatott LED-en elegendő fényt biztosíthat az üzlet számára.

Lehet, hogy csak néhány fényt szeretne megváltoztatni, például az ágy fölötti fényeket, amelyek általában túl világosak ahhoz, hogy elolvassák. Közvetlenül cserélhető LED-es lámpatestek, amelyek nem igényelnek megvilágítást, kivéve az izzók cseréjét. Használja a "meleg fehér" -et az ilyen típusú LED lámpákhoz. A hideg fehér LED-ek kék színű árnyalatúak, és nem kell az olvasási vágyra hivatkozniuk. A meleg, fehér LED-ek a hagyományos izzóhoz hasonlóan sárgásbarna fényt adnak.

Ha azt tervezi, hogy a fő lámpákat az RV belsejében cserélje ki, és kétféle izzót tartalmazó lámpát szeretne középen elhelyezni, akkor csak az egyik izzót cserélheti a költségek csökkentése érdekében. Így nem csak pénzt takaríthat meg, hanem több fényt is biztosíthat, ha szüksége van rá a második izzó bekapcsolásával. Ebben az esetben a LED-eket legalább 120 fokos széles sugárszöggel kell figyelembe venni. Ez a szög, amelyen a lámpa a fényt vetíti. Minél szélesebb, annál jobb led izzók, ha nagy területet próbál világítani. Ezek a lámpatestek tipikusan lapos, sok LED-es csomagban vannak kialakítva, egyes esetekben legfeljebb 36-ig.

Egy másik hűvös LED mód a LED-es kötél adaptálása az RV-táblán. Sok luxus RV-k ezt a funkciót szokásos módon választják, de nincs ok arra, hogy ezt az elegáns megjelenést ne lehessen. Először is valaki segít ellenőrizni, hogy a kötél hosszú-e, ami azt jelenti, hogy elegendő az egész fórumon. Ezután távolítsa el a kétoldalas ragasztószalagot, és illessze be a szekrénybe vagy a pult alá, ahová a kötél működni fog. Ha van egy bal kötél, fúrjon egy kötél átmérőjű lyukat, és húzza át a lyukon. Csak ragasszon a kötélre a szalagra, és erősen nyomja meg. A kötélvezérléshez kapcsolót is hozzáadhat.

A színpadvilágítás egy másik könnyű LED mód, amely nagyon kevés energiát fogyaszt. Ha elfelejtette kikapcsolni, nem kell aggódnia, mert néhány napig be lehet kapcsolni, és még mindig könnyű az elemekben. Használhatja a belső világítást vagy a sárga oldalfényt. Ezek a rögzítők több lépcsővel vannak ellátva a lépcsőház alján. A tápegység egy érzéketlen kapcsolón belül bekapcsolható. Néhányan még fényérzékelőkkel is rendelkeznek, így automatikusan bekapcsolódhatnak, amikor sötétednek és reggel kikapcsolnak.

led szalag

A külső mappák szintén nagyszerű jelzéseket jelentenek a LED-es világításhoz. Ezeket egy kapcsoló kapcsolhatja, így amikor kinyitja az ajtót, a lámpa kigyullad és kikapcsol, amikor becsukja az ajtót. A LED-fény színe nem olyan fontos, mint a fény helye. A terek általában téglalap alakúak, ezért próbálja meg a LED-eket a tér sarkai közelében elhelyezni. Ez a lehető legtöbb fényt biztosítja a tárhely minden részén.

Végül az RV külső megvilágításának korszerűsítése nagyon tiszta megjelenést és a közlekedés biztonságának növelését eredményezheti. LED csuklópántok, jelölés, világítás, biztonsági mentés, forgatás és futó lámpák jelennek meg a LED cseréjéhez. Szerencsére sok vállalat, mint például a Bargman, most közvetlenül pótalkatrészeket készít Önnek, amelyek mindent tartalmaznak, amire szükség van a frissítéshez. Csak győződjön meg róla, hogy a költségvetés elég, mert a kültéri világítás teljes cseréje több száz dollárba kerülhet.

Tipp: A LED-es fék- / hátsó lámpáknak nem kell működniük a néhány régebbi világítóegységen, amelyeket egyes járműveken találtak. A fék- / hátsó lámpa LED-nek elektronikus villogó / villogó egységre van szüksége, amely a helyi autóalkatrész-boltban általánosan elérhető. Mindössze annyit kell tennie, hogy kérje a világítás elektronikus egyenértékét.